Ik heb een eenmanszaak

Per maand of kwartaal verwerken we jouw financiële gegevens tot een juiste financiële administratie en verzorgen de aangifte omzetbelasting (BTW). Elk jaar verwerken we de administratie tot een jaarrekening en versturen de aangifte inkomstenbelasting. Te allen tijde houden we je op de hoogte van de voortgang van de onderneming en adviseren je graag.

BTW aangifte

Iedere ondernemer moet digitaal btw-aangifte doen. In de btw-aangifte geef je de btw op die je klanten in rekening hebt gebracht. De btw die je leveranciers aan je hebben berekend (de voorbelasting), trek je af. Het is belangrijk dat dat op tijd gebeurt en dat je op tijd betaalt. Zo voorkom je naheffing of boetes.

De aangifte van de omzetbelasting is een fiscale verplichting die wij voor je regelen. Na het invoeren of het controleren van de door jou gedane administratie dienen wij de BTW/ICP aangifte voor je in. In de regel doen we dat elk kwartaal. Door een directe koppeling vanuit ons online boekhoudplatform met de Belastingdienst, is je aangifte binnen enkele seconden terecht bij de Belastingdienst.

Inkomstenbelasting

De inkomstenbelasting is in Nederland een vorm van directe belasting die betaald wordt over het inkomen van een natuurlijke persoon. Mensen die in loondienst zijn, betalen loonbelasting. De werkgever staat de loonbelasting dan weer af aan de Belastingdienst. Zelfstandigen, zoals eenmanszaken, zzp’ers en maatschappen kunnen geen loonbelasting afdragen, omdat ze niet in loondienst zijn. In plaats daarvan betalen zij inkomstenbelasting. In de meeste gevallen draag je als zelfstandige de inkomstenbelasting één keer per jaar af en doe je dit achteraf.

Als zzp’er betaal je inkomstenbelasting over de winst die je maakt. Je betaalt de inkomstenbelasting over de nettowinst, oftewel over de winst na aftrek van alle bedrijfskosten en fiscale aftrekposten. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de fiscale wetgeving, hierdoor profiteer je maximaal van mogelijke kortingen en aftrekposten. Zodra alle financiële gegevens zijn verwerkt in je boekhouding, stellen wij een concept aangifte voor je op. Als alle gegevens goed staan in de aangifte, dienen wij deze digitaal voor je in.

Jaarrekening

Een jaarrekening is simpel gezegd een jaarlijkse financiële momentopname. Als zzp’er ben je niet verplicht om een jaarrekening op te stellen. Wel dien je een balans en een winst- en verliesrekening op te stellen en deze staan normaal gesproken in een jaarrekening. Bij een zzp’er vind je deze in de meeste gevallen terug in de aangifte inkomstenbelasting, je kunt de aangifte inkomstenbelasting dus jouw jaarrekening zzp noemen.