Ik heb een BV

Per maand of kwartaal verwerken we jouw financiële gegevens tot een juiste financiële administratie en verzorgen de aangifte omzetbelasting. Jaarlijks verwerken wij de administratie tot een jaarrekening. De voortgang van de onderneming bespreken we per kwartaal en bij de jaarrekening, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de zaken ervoor staan. Ten slotte wordt er aangifte inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting gedaan en deponeren wij de jaarstukken bij de Kamer van Koophandel. Personeel in dienst? Dan kunnen wij ook de salarisadministratie voor je verzorgen.

Inkomstenbelasting

Bij een mkb’er wordt gekeken hoeveel loon en dividend je hebt genoten binnen je besloten vennootschappen. Aan de hand van de jaarrekening, loonadministratie en overige persoonlijke gegevens stellen wij jouw aangifte inkomstenbelasting op. Mocht de te betalen inkomstenbelasting hoog uitvallen, kunnen wij een betalingsregeling voor je treffen met de Belastingdienst. Ook is het een optie om een geschatte berekening te maken voor een voorlopige aanslag inkomstenbelasting. Deze betaal je maandelijks en wanneer de definitieve inkomstenbelasting wordt ingediend, worden de vooraf betaalde bedragen hiermee verrekend.

Vennootschapsbelasting

Vennootschapsbelasting (VPB) is een type belasting dat je moet betalen over de belastbare winst van je onderneming (ingeval van een BV). Handig dus als we onze fiscale kennis gebruiken om de belastbare winst te drukken. De fiscale winst wijkt meestal af van de commerciële winst van de onderneming. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te zijn van deze fiscale wetgeving.

Salarisadministratie

Voor een ondernemer met personeel is het verplicht om de loonadministratie en een dossier voor elk personeelslid bij te houden. Salarisstroken opstellen, aangifte loonheffingen doen, jaaropgaven maken… Dit is nog maar een kleine greep uit de werkzaamheden die komen kijken bij een perfecte uitvoering van de salarisadministratie. Werkzaamheden die bovendien vragen om actuele en bijzondere kennis. Wij hebben deze kennis in huis en wij verwerken gegevens in onze professionele salarissoftware tot een correcte salarisadministratie.