Ik ben starter

Starten is gaaf en spannend

Je staat nog maar net ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of je wilt je gaan inschrijven. Je bent druk met je ondernemersplan: waar ga je je precies op richten? Hoe kom je aan klanten? Wat worden je kosten? Hoe ga je zaken financieren? Hoe ga je factureren? En natuurlijk: hoe ga je jouw administratie regelen? Welke rechtsvorm kies je? Kijk op de website van de Kamer van Koophandel voor meer informatie.

Boekhouding en belasting staan meestal niet bovenaan het lijstje van een starter. Bovendien behoren boekhouding en administratie bij veel zzp’ers niet tot de favoriete bezigheden. Maar het voeren van een goede administratie is wettelijk verplicht. Zo moeten bijvoorbeeld je facturen en offertes aan verschillende eisen voldoen.

Je administratie geeft je inzicht over hoe je bedrijf ervoor staat. Ook krijg je te maken met belastingen. Wat is het verschil tussen omzetbelasting en inkomstenbelasting en welke aftrekposten zijn er voor startende ondernemers?

Startersadvies

We helpen je op weg en adviseren je graag met betrekking tot de fiscale en administratieve onderwerpen. Het is verstandig om alles vooraf goed te regelen in plaats van achteraf zaken te moeten corrigeren.

Speciaal voor startende ondernemers bieden wij startersadvies. Dit is advies vanuit een fiscaal en administratief advies dat zich richt op jouw onderneming. Je hebt een open gesprek met een betrouwbaar en eerlijke administratieve professional. Dit tegen een gereduceerd tarief.